Våldet som kryper sig närmare…

När vi slår på nyheterna på morgonen så möts vi allt oftare av beskedet att våldsamheter hänt någonstans i världen. Konflikter mellan olika grupper i samhället och världen blir djupare och samtalen blir mer polariserade och aggressiva. Det tycks som att man försöker etablera de egna sanningarna till vilket pris som helst, men helst till ett pris som någon annan ska betala…

Att de modernitetens stora sanningar är på väg ut tycks inte stämma, men vi börjar återinföra sanningar som de som gått före oss kämpat hårt med att göra sig av med. Nationalism och rasism är på frammarch.

I USA har det skett flera dödsskjutningar begångna av poliser mot svarta medborgare, och också hämndskjutningar mot poliser som skett vid ”Black Lives Matter” marscher.

En av skjutningarna skedde i Saint Paul i Minnesota, staden där Woodland Hills Church ligger, och på grund av det delade deras pastor Greg Boyd ett personligt vittnesbörd som predikan den 10 juli.

För mig ger han ett svårt, men oerhört viktigt, ställningstagande i hur han menar att den kristna bör förhålla sig till det som sker runt oss.

Det här inlägget postades i Lennart, Nyhetskommentarer, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s