Varning för Pokémon GO!

13716120_1262911247076907_346079112581853688_nEn del av er vet att jag tillsammans med mina barn spelar Pokémon GO, (och att jag faktiskt ibland spelar tv-spel). Detta upprör så klart en del människor.

I vad jag väljer att se som omtanke har jag blivit hänvisad till bland annat Landover Baptist Church och Play4Real där det finns avslöjande artiklar om att Pokémon är inspirerat av den onde. Det finns citat från Pokémons skapare där han erkänner att han skapade serien för att göra uppror mot sina kristna föräldrar och så vidare…

Du kan läsa artiklarna HÄR och HÄR

Problemet med detta är att båda dessa sidor är satir och påhitt. Landover Baptist Church skriver det uttryckligen i sina ”Terms of Service Agreement” och Play4Real har varit inblandade i diverse uppmärksammade falska intervjuer och nyheter.

Så nej, Pokémon är inte skapat i syfte att motarbeta den kristna tron, det är inte en förkortning av Pocket Demon och det uppmuntrar inte till ockultism.

Är det då helt problemfritt?
Nej, absolut inte.

Det har skett en del olyckor på grund av spelet, människor har skadat sig på grund av bristande uppmärksamhet och det verkar som att rån har ägt rum vid otillgängliga sk Pokestops.

Det finns dessutom alltid en risk med spel och andra saker som drar uppmärksamhet från evangeliet, men det är inte alls begränsat till spel. Tvärt om skulle jag vilja påstå. De farligaste distraktionerna är sådant som inte alls ifrågasätts i kyrkorna och som kanske ibland till och med lyfts fram som heligt. Vad är skillnaden på en Pokémon och en tomte vid jul till exempel? Det kommer snart en artikel här på bloggen om kopparormen som Mose skapade på Guds befallning och som Hiskia slog sönder.

Jag vill till sist säga att den kristna kritik jag stött på och som det skulle kunna ligga något i är att Pokémon faktiskt spelar på evolutionsteorin. De olika monstren ”evolvar” genom olika stadier. Så tycker man att evolutionen är problematisk så finns den aspekten i spelet.

I övrigt så har spelet fått till följd att barnen och deras kusiner är ut och går långpromenader och att de gärna följer med mig lite överallt. Det har lett till goda samtal och närmare gemenskap. Så varför inte använda den ohederlige mammon?

Det här inlägget postades i Lennart, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Varning för Pokémon GO!

 1. Christian skriver:

  Hej,

  På vilket sätt menar du att evolutionen skulle vara problematisk?

  • Hej.
   Jag tycker inte att evolutionsteorin är problematisk. Jag skriver att OM man gör det så finns det elementet i spelet.

   Evolutionsteorin påverkar inte min relation till Jesus det allra minsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s