Gör mot andra såsom de beter sig mot dig?

Kaplan gör bort sig och mitt flöde fylls av rop på att han ska avsättas. Det är förmodligen en rimlig konsekvens av hans åsikter, men resonemanget är (oftast) inte sakfrågan. Argumentationen är istället att ”eftersom [insert random högermänniska här] fick avgå på grund av en mindre sak så ska minsann också han avgå”.

Det skriks högt om att vänstermänniskor har gräddfil i media och att denna särbehandling ska upphöra snarast.

I sig självt är ju detta inte vare sig upprörande eller konstigt. Det som är konstigt är att exakt samma skrikande kommer från vänsterkanten!

”eftersom [insert random vänstermänniska här] fick avgå så ska minsann också hen avgå” och så beklagar man sig över att media är kontrollerat och vinklat av ägarna som ofta håller till på den politiska högersidan.

Det viktiga är inte längre att komma tillrätta med felaktigt beteende hos förtroendevalda, utan som jag uppfattar det att se till att om någon beter sig illa så ska alla få göra det. Tanken att INGEN bör bete sig illa och att det ska få vara normsättande tycks inte existera i debatten.

En kille jag känner pratade om att man bör bete sig bra mot alla, eftersom man ju faktiskt vill att alla ska bete sig bra mot en själv. Tänk om det skulle gälla också mig själv och inte bara alla andra? Tänk om den tanken faktiskt innebär att andras beteende inte ska få bestämma mitt, utan att jag har ansvar för vad jag själv gör oavsett vad andra gör? Tänk om det innebär att jag ska låta bli att bete mig dåligt, trots att andra beter sig värre?

Tänk om…

10509664_10206528417037677_7617866851125597542_n

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s