Du får komma som du är

Till Jesus får du komma precis som du är!
PRECIS som du är!

Det är i alla fall för mig en stor tröst eftersom jag innerst inne vet att jag gjort så mycket fel. Tänk att just jag, trots allt, får komma till Jesus. Jag behöver inte göra NÅGOT för att få komma till Honom.

Det spelar ingen roll vad jag bär på av bekymmer, sorg, rädsla, ilska eller annat. Det spelar ingen roll vem jag är eller vad jag gjort. Gud ÄLSKAR mig och jag får komma till Jesus ändå!

Det är en stor tröst för mig.

Det VAR en stor tröst för mig, för utan det skulle jag aldrig tagit steget och närmat mig Honom. Jag var så full av ilska, inte minst mot Gud, att jag aldrig skulle kunnat ta det steget om jag hade behövt ändra mig först. Jag var full av så mycket annat ont också och om jag skulle behövt göra mig av med allt det skulle jag aldrig kunnat komma till Gud.

MEN Gud kräver inte att vi ska göra något för att få komma till Honom.

DET är det första, det grundläggande.

Tyvärr stannar vi kristna ofta där när vi pratar om Jesus. Jag säger tyvärr, för om det inte vore mer än så, så hade åtminstone inte jag brytt mig om att närma mig Honom…

Du får komma till mig utan att ändra dig…

Det är inte mycket till erbjudande om det stannar där. Erbjudandet behövdes för at jag skulle ta första steget, men hade det inte funnits mer, så hade jag aldrig stannat kvar hos Jesus och jag hade aldrig längtat efter att få komma ännu närmare Honom…

För även om vi får komma till Jesus PRECIS som vi är, så är det inte DET som är löftet, utan löftet är, erbjudandet är, att vi inte behöver förbli de vi är!

Om jag, en trasig usling, får komma till Jesus precis som jag är, så är det bra. Men det fantastiska är inte det, utan att Jesus hjälper mig att bli annat än en trasig usling!

Det är gott att få komma till Jesus med sin sorg, men erbjudandet är inte att få vara hos Jesus med sorgen, utan att få hjälp att ta sig ur den.

Det är gott att få komma till Jesus PRECIS som man är, men det stora och fantastiska är att Han hjälper oss att ta oss bort från det vi är och till något bättre och större.

Ibland kan det kännas skrämmande, precis om flickan på bilden.

Det jag har, även om det är futtigt och trasigt, är viktigt för mig och jag håller i det hårt. Min ilska var något jag höll i väldigt hårt. Den hade hjälpt mig genom mycket. Den hade hjälpt mig genom faror och smärta på många sätt. Jag vårdade den, hur konstigt det än kan verka.

Och genom att jag inte var tvungen att förändras, utan fick komma till Jesus också med den, så kunde Han ge mig något bättre än det jag hade!

I mitt fall så hände det inte direkt. Jesus tog inte bort min ilska på en gång, kanske främst för att jag hade så svårt att släppa den, så det skede stegvis och sker än i dag. Det har, nör jag ser tillbaks på det, aldrig handlat om att Jesus hållit tillbaks en enda sak från mig, utan det har alltid handlat om att jag inte velat släppa det jag själv bär på. Endera av envishet eller av okunskap.

Men ju mer jag förstår av Jesus, ju närmare jag går med Honom, desto lättare är det att släppa det jag inte behöver och få något bättre.

I Bibeln står det att Jesus älskade oss redan när vi var Hans fiender. Inte så att vi skulle förbli Hans fiender, utan för att vi genom Hans kärlek skulle kunna förvandlas, förändras.

Vi får komma som vi är. PRECIS som vi ör, men vi får vara beredda på att Jesu kärlek, om vi tar emot det och i den mån och utsträckning vi tar emot den, kommer att förändra oss. Ju mer kärlek vi tar emot, desto större och mer fantastiska förändringar kan vi få se i våra liv!

Bara vi tar emot!

MEN, tänker någon nu, alla de där lagarna och reglerna då?
Hur kan man säga att Jesus inte kräver något för att vi ska få komma till Honom om Jesus själv, enligt vad som står i Bibeln faktiskt pratar om saker som kan beskrivas som regler?

Det är sant. Läser man Bibeln så kan man inte undvika att se alla lagar och regler också i nya testamentet. SÅ hur ska vi förstå dem då, om vi nu erbjuds allt utan att göra något?

Jo, jag tror att vi får skilja på att erbjudas och att ta emot.

Gud älskar oss, både dig och mig, utan förbehåll. Han VILL ge oss den kärleken, den stora nallen. Det som hindrar Honom är inte Han, utan att vi inte gör det möjligt att ta emot, vi vägrar släppa det vi har för att få något bättre!

Det är i det ljuset jag tror att vi ska se det Jesus uppmanar oss till. Det handlar inte om att vi måste göra något för att erbjudas eller få det Jesus vill ge, utan det handlar om att Jesus talar om hur vi ska göra för att ta emot.

Du och jag får komma till Jesus PRECIS som vi är, utan att göra något, men för att kunna ta emot det Jesus vill ge behöver vi släppa det vi håller fast vid. Det är det Jesus försöker lära oss med det Han undervisar.

Jag har kommit en liten liten bit på den resa Jesus har bjudit med mig på. Jag är mer envis än de flesta och har svårt för att släppa, men samtidigt så vet jag att när jag släpper, och i den utsträckning jag släpper, så får jag så fantastiskt mycket bättre tillbaks.

Har du inte pröva Jesus än?
Gör det! Han längtar efter dig och att få ge dig allt!

Har du prövat Jesus? Gör det ännu mer! Jesus längtar efter att få ge dig ännu mer!

Det här inlägget postades i Lennart, Predikan, Undervisning, Värmlandsnäs. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s