Uppropet om samvetsfrihet för barnmorskor

Som någon kanske märkt så har det nyss varit ett upprop där 91 pastorer skrivit under för samvetsfrihet för barnmorskor. (HÄR och HÄR) Detta har av bloggen Aletheia setts som att de knappt 400 pastorer som skrev på mot främlingsfientlighet men som inte skrivit på detta är populistiska, fega och borde skämmas (HÄR).

Nu hör det till saken att jag är en av de pastorer som skrev under det första uppropet men inte det andra. Är jag då populistisk, feg och borde skämmas? Ja enligt Aletheia är det ju så i alla fall. Och visst har jag många tillkortakommanden att skämmas för, det är sant. Men just detta kan jag inte skämmas för.

Anledningen till att mitt namn inte finns med är helt enkelt för att jag inte visste att uppropet fanns förrän efter det var publicerat!

Inför det förra uppropet tillfrågades jag flera gånger om jag ville vara med, inför detta upprop tillfrågades jag inte alls. Swärd menar att jag får skylla mig själv, jag skulle ha mer uppmärksamhet riktad på honom (HÄR) och Aletheia menar att jag är populistisk, feg och ska skämmas för att jag inte tillfrågats.

Allt detta spelar mindre roll i sammanhanget, det som spelar mest roll är sakfrågan och jag vill med det här lilla blogginlägget ge mitt stöd till debattartikelns ärende, det vill säga samvetsfrihet för barnmorskor, och klargöra varför mitt namn saknades på den.

Länkar

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s