Kom in – Gå ut… Ett exempel från Uppsala Mosaik

Hans Sundberg och Micael Grenholm har skrivit ett material om hur man arbetar med utåtriktad verksamhet i deras församling, Uppsala Mosaik.

Jag rekommenderar den lilla skriften som läsning för alla som alls är intresserade av att ha en fungerande, frisk församling. För en församling som missar den utåtriktade, missionerande, delen av sitt uppdrag är inte en frisk församling. Tack och lov finns det fungerande medicin för icke-friska församlingar. Hoppet är inte på något sätt ute!

Hans Sundberg skriver: ”Evangelisation och Mission är självklara delar för varje kristens vardagsliv, historien om Jesus m å s t e berättas för alla, överallt. Det överförs till nya lärjungar till Jesus genom livet tillsammans i Jesu efterföljd. Ingen kristen kan avsäga sig sitt ansvar för att missionera i ord och handling.” och jag håller helt med om detta!

Självklart ska, bör och behöver du och vi inte kopiera det de skriver eller ens hålla med om allt. Men läs det och låt dig utmanas!

Ladda ner Sunberg och Grenholms text HÄR
Läs på Sundbergs Blogg HÄR
Läs på Grenholms Blogg HÄR

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kom in – Gå ut… Ett exempel från Uppsala Mosaik

  1. janpeterottosson skriver:

    Ja mission är vardagsliv. Inte ”kyrklig aktivitet” så mycket som direkt energi och närhet. Jag umgås mycket med ateister och ”humanetiker” och det enda som biter på dem är mänsklig demonstration av kärlek och frihet. Det ska bubbla upp en fråga inom dem: varifrån får han den där glädjen och friheten. Jesus missionerade inte, han var mission.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s