Det är krig… (del 3)

Första delen finns HÄR
Andra delen finns HÄR

Greg Boyd har skrivit en artikel som har titeln ”Fyra anledningar till att öppna ögonen för det andliga kriget: 4 Reasons to Wake Up to the Warfare Worldview

Och jag vill avsluta min lilla serie av inlägg med de fyra punkter Boyd har identifierat, förutom det bibliska vittnesbördet:

1: Insikten om en värld bortom det materiella.
Den västerländska livsstilen har sedan upplysningen rört sig bort från antagandet att världen består av något mer än det fysiska. Et finns en större och större öppenhet för andlighet i vårt samhälle idag än det gjorde för bara några årtionden sedan och det fysiskt mätbara är inte längre ensamt bestämmande för vad som är verkligt eller inte.

2: Kyrkans vittnesbörd
Under de senaste fyra årtiondena har också delar av kyrkan vaknat upp och insett att det pågår en strid också på det andliga planet. Teologin börjar återupptäcka tanken på att förkroppsliga Kristus på fler sätt än det sakramentala och då tar den andliga striden en natrulig plats.

3: Ifrågasättandet av den traditionella synen på gudomlighet.
Om man har synen på Gud att allt som sker är Guds vilja, så finns inte utrymme för vare sig ondska eller människors fria vilja, eller för en strid som också vi är kallade till. Genom att närma sig en mer öppen bild av Gud så befrias också vi till att dels ta ansvar och dels få ansvar för et som sker runt omkring oss på det andliga planet.

4: Erfarenheten av ondskan
Sällan har mänskligheten utsatts för så mycket ondska som vi bevittnar just nu. Det i sig är ett vittnesbörd om ondskans verklighet. Genom att ta ondskan på allvar, som det hot den verkligen är, så befrias vi till att kämpa emot den.

Greg Boyd har skrivit en hel del om detta:

The Warfare We Have Inherited

Our Real Battle is NOT with ISIS or any Other “Enemy”

Spiritual Warfare: What is it?

What Does Spiritual Warfare Have To Do with the Cross?

Det här inlägget postades i Lennart, Livet, Politik, Undervisning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s