Hijab på gymmet

En av de saker jag respekterar mest med Greg Boyd är att han dels inte väjer för de svåra frågorna och dels, och kanske främst, att han inte låter bekvämligheten och ”rimligheten” få styra vad han ska anse i olika frågor. Han söker svaret i Guds ord, Bibeln, och läser den troget. Ibland uppstår smärtsamma insikter, men han väjer inte för smärtan.

Just nu pågår en serie i Woodland Hills Church som heter ”Mixed Signals”, där de tar upp en del av det som upplevs som dubbla budskap i Bibeln och söker svar på de frågor som uppstår. Hela serien är värd att lyssna på, men det finns särskilt en predikan jag vill lyfta fram.

Predikan heter ”Hijab at the gym” och behandlar Islam och muslimer. Boyd år igenom vad han anser att Islam är och jag håller inte med honom om hans slutsatser. Jag har nog med bevis för att inte anse att Islam är en fredens religion och mina kontakter med kristna från muslimska länder, både sedan de kommit hit och innan, gör att jag direkt förkastar många av de försök som görs för att få islam att framstå som en ofarlig och fredlig religion.

Så där skiljer sig min och Boyds analys. Men det spelar ingen roll, för det hela handlar om hur man väljer att möta de som förföljer oss. (Hur Boyd kan få det att handla om den frågan när han inte tror att islam förföljer kristna, det förstår jag inte) Vi är kallade att följa Jesu undervisning och Hans exempel.

När Han talade om att vända andra kinden till och att gå en mil i ockuationstruppenrnas tjänst…
Ja då talade han om en ockupationsmakt som faktiskt skulle kunna lära ISIS och Boko Haram en del grymheter…

Uppmaningen för dagen är således att lyssna på denna predikan!

Det här inlägget postades i Lennart, Politik, Predikan, Undervisning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s