Gatuevangelisation med helande som fokus

Idag tipsar jag om en artikel av en man som slutat fokusera på ”street healing”. Jag tror det har sin plats, men han lyfter fram viktiga aspekter.

Han skriver (fritt översatt): ”Gud visade mig det största problemet [med gatuevangelisation fokuserat på helande]. Vi satsade inte på de vi mötte. Vi spenderade fem minuter med dem, bad en bön och fortsatte på vår väg. Det handlade inte om relationer och när det kommer till kritan så är relationer allt det handlar om.

Ibland behöver inte människor helande eller ett profetiskt ord. Många behöver en vän, också de som blir helade och får profetiska ord behöver en vän. Någon som kan träffa dem många gånger och spendera några timmar med dem. Många av dem behövde få veta att de helt enkelt var värda att spednera tid med.”

Jag har själv fått fördelen att vara med vid sådana här tillfällen, då man gått ut på gator och torg och ber för människor och får se helanden där och då. Jag tror att det är viktigt, men jag tror också att bristen på resultat i form av ”väckelse” eller större lärjungarörelser handlar om just det vi får läsa i artikeln.

Jag tror helt enkelt inte på ett endera eller, utan ett både och som jag tidigare skrivit HÄR

Hela artikeln finner du här: Why I Stopped Doing Full-Time Street Healing

Det här inlägget postades i Lästips, Lennart och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s