Sund karismatik enligt Greg Boyd

En bra sammanfattning av vad sund karismatik KAN vara…
Boyd gör två viktiga poänger, bland många andra, som jag vill lyfta fram.
Det första är att gåvorna främst kommer till sin rätt, och kanske bara ska komma fram, i den mindre församlingen, inte i den större gudstjänsten. Bara i den mindre gruppen finns ordentliga möjligheter att verkligen pröva det som sker och bara i den mindre gruppen kan gåvorna verkligen bygga upp. Man ska självklart ”aldrig säga aldrig”, men jag tror han har en poäng.

Det andra är att även om gåvorna inte brukas som menat, till exempel att det talas högt i tungor under en gudstjänst utan att någon översätter, så är det i sig inte ett bevis på att det inte kommer från Gud. Det är ett bevis på att någon åsidosätter förväntningen att det hela ske ske med värdighet under kontrollerade former, men inte på gåvans ursprung.

Del 1 – Spiritual Bodybuilding
This week begins a sermon series discussing the charismatic gifts of the Holy Spirit, or those gifts often referred to as the supernatural gifts. Before discussing each gift individually, today we discuss two pieces of information needed to understand the gifts. We’ll discuss listening to the Spirit and using our gifts to build up the body of Christ.

Del 2 – Trusting the Voice
This week we continue our short sermon series about the spiritual gifts. The first of the gifts we discuss in detail are words of wisdom and words of knowledge. Greg talks about how we discern these words from the Holy Spirit and tells us how we can best use them for building up the body of Christ.

Del 4 – Mystery of the Miraculous
In this week’s sermon, we discuss the supernatural gifts of faith, healing, and miracles Christians receive from the Holy Spirit. We describe what each of these gifts are, as well as how we can ask for them and use them in our lives today.

Del 5 – God doesn´t speak gibberish
We finish our short series on the spiritual gifts today with a sermon discussing the gift of tongues and the interpretation of tongues. As the most controversial of the gifts, we will correct false beliefs and discover the Scriptural truths and blessing that come from speaking in tongues.

Det här inlägget postades i Lennart, Predikan, Undervisning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s