Det där med tvåregementesläran….

Idag delar jag med mig av den sista predikan jag lyssnade på i bilen på väg till Stockholm och THS. I morgon åker jag hem igen, så det blir några predikningar till då… Denna predikan är också hämtad från serien ”Twisted Scripture” och idag delar jag med mig av Gregs utläggning av Matteus 22 och Romarbrevet 13 och hur han liksom jag kommer fram till slutsatsen att man aldrig är befriad från att vara kristen, inte ens i sitt myndighetsutövande, och hur detta faktiskt hindrar, eller gör det svårt, för en kristen att ta del av vissa aspekter av världens liv.

Woodland Hills beskriver predikan så här: This week we look at the twisted interpretation of Matthew 22 and Romans 13. This is a text with a long standing tradition that teaches Christians to serve both the Kingdom of God and the kingdoms in which they live on earth. In this sermon, we will learn why this interpretation is false and how to better understand it.

Det här inlägget postades i Predikan, Undervisning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s