Vad är tro?

Under min resa till THS lyssnade jag på flera predikningar av Greg Boyd. En av dem delade jag med mig av igår, en i förrgår. Jag delar med mig av en idag och ytterligare en i morgon. De är hämtade från predikoserien ”Twisted Scripture” och idag delar jag med mig av Gregs utläggning av Jakob 1 och på Woodland Hills hemsida kan man läsa följande om predikan: For many, faith is about attaining as much certainty as possible in order to be a true follower of Christ. But the Bible tells us faith is about committing to a course of action in the face of uncertainty. God is not seeking all the right answers from his people in order to let them into heaven; no, he is our loving Bridegroom who seeks to be in a covenantal relationship with us in the midst of our uncertainties.

Det här inlägget postades i Undervisning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s