Objektiv försoning? Biblisk eller inte?

Det finns mycket att säga om försoningen, och mycket har blivit sagt om försoningen.
Jag kommer också att ge mig in i debatten så småningom, men tills dess vill jag dela med mig av Greg Boyds syn på försoning. I den här predikan kritiserar han den objektiva försoningen till förmån för den subjektiva, och då i synnerhet den subjektiva syn som kallas Christus Victor.

Predikan är en del av en predikoserie som Woodland Hills Church kallar ”Twisted Scripture” och Boyd sammanfattar predikan så här: ”Our Twisted Scripture series continues this week as Greg explores Hebrews 9:18-22. This scripture passage is commonly used to support the penal substitutionary atonement theory in which our guilt was transferred to Christ and He was punished on the cross on our behalf. Greg raises several objections to this line of thinking and discusses the use of animal sacrifices as a method of atonement in the Old Testament.”

Det här inlägget postades i Lennart, Politik, Predikan, Undervisning, Waldenström och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Objektiv försoning? Biblisk eller inte?

 1. Peter Svanberg skriver:

  Reblogga detta på Präglad på Jesus och kommenterade:
  Grag Boyd är en av mina favoriter. Här talar han om försoningen och hur den hänger ihop med det sätt som människor upptäcker vem Gud verkligen är och hur Gud förlåter.

 2. Jan Johansson skriver:

  Mycket att upptäcka här! Undrar om någon är bekant med Frank Mangs försoningslära? Hade han en uttalad sådan, som tydligt kom fram i hans predikningar? Objektiv, subjektiv, någon annan variant? Skulle vara mycket tacksam för att få veta detta. Önskar alla Guds välsignelse!

  • Det var en mycket intressant frågeställning. Tyvärr har jag ingen egentlig aning utan vet bara att Mangs beskrev sitt förhållande till Missionsförbundet och pingströrelsen med orden ”Jag erkänner bara en församling och det är gudsfolkets församling!”

   Om detta går att koppla till försoningssynen eller itne vet jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s