Att gråta i en V4…

Idag lade jag upp följande på min Facebooksida:
Sitter i bilen, i v4an, och gråter när jag lyssnar på en predikan! Inte ens en tur i v4an kan distrahera.
Jag har hört det som sägs tidigare men inser att ett sådant budskap i vårt samfund idag skulle mötas av ”ja men allt är möjligt för Gud” eller ”det förstår du väl att det är praktiskt omöjligt”……

Jag är riktigt riktigt förbannad och samtidigt förtvivlad, för när jag och andra pratar om allvaret av konsekvenserna i att följa Jesus, så kommer det alltid, utan undantag, någon som säger någon av de ovanstående kommentarerna, eller något liknande…

Kristen tro handlar först och främst om tro och nåd!
JA! Halleluja och Amen!
MEN om inte vår tro och att vi tagit emot nåden får konsekvenser så bevisar det att vi inte har vare sig tro eller nåd att skryta med! Läs Jakobs brev!

När någon dristar sig att säga att vi kristna inte kan konsumera och äga utan gräns, så kommer oundvikligen verserna matteus 19:26 (och/eller Markus 10:27) Jesus såg på dem och sade: »För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt.«

Vi behöver läsa hela berättelsen från Matteus 19:21-26 (och/eller Markus 10:17-27) Jesus svarade: »Om du vill bli fullkomlig, så gå och sälj allt du har och ge åt de fattiga; då får du en skatt i himlen. Kom sedan och följ mig.« När ynglingen hörde svaret gick han sin väg bedrövad, för han ägde mycket. Men Jesus sade till sina lärjungar: »Sannerligen, det är svårt för en rik att komma in i himmelriket. Ja, jag säger er: det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.« När lärjungarna hörde det blev de bestörta och sade: »Vem kan då bli räddad?« Jesus såg på dem och sade: »För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt.« (Läs gärna ända från vers 16!)

Vi förutsätter utan att blinka att det som är möjligt för Gud är att få in rika i himmelriket!
Självklart förutsätter vi det! Vi är ju rika och vi vill dit!
MEN
Vad är som lärjungarna blir förfärade över? Vad är det de tycker är svårt?
De ifrågasätter inte att Gud kan göra allt Han vill, de ifrågasätter ATT EN MÄNNISKA KAN GE BORT ALLT HON HAR!
Och Jesus svarar »För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt.«

Tänk OM, bara tänk, om det är så att det som Jesus menar är möjligt för Gud inte är att göra tvärtemot det som Jesus lär och få in rika i himlen, utan att det som är möjligt är att ge rika människor insikt om vad som är viktigt så att de kan följa Jesu bud!

Alternativet, den tolkning vi föredrar, är annars att Jesus lär oss en sak, men sedan säger att det kvittar om vi lyder Honom för Gud fixar det till slut ändå… Är det en trovärdig tolkning? När säger NÅGONSIN Jesus att det kvittar om vi lyder Honom eller inte? Och varför, förutom att vi väldigt gärna vill det, skulle det vara en trovärdig tolkning just i det här fallet?

Så vad är det som får mig så upprörd att jag gråter, och i en SAAB V4 dessutom?
HÄR finns en ljudfil, mp3 av predikan 1 Lab Rats No Longer
HÄR finns en film, mp4, av predikan 1 Lab Rats No Longer
HÄR finns en ljudfil, mp3 av predikan 2 Consumer War
HÄR finns en film, mp4, av predikan 2 Consumer War
HÄR finns en ljudfil, mp3 av predikan 3 The Choke
HÄR finns en film, mp4, av predikan 3 The Choke

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att gråta i en V4…

  1. enkristenjihad skriver:

    Kanoninlägg. Jag lyssnar ofta till Jackie Pullinger som kan berätta saker från sin mission i Kina som rimmar med vad du säger. Och som Laestadius säger: den säkra hopen kommer alltid att ordna in radikala budskap så att de blir oförargerliga och trevliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s