Moder Theresa

Idag såg jag denna länk, som handlar om moder teresa, hos en bekanting på facebook. Artikeln hade titeln ”Moder Teresas helgongloria på sned” och i kommentarerna till länken återfanns en hel del andra intressanta länkar som avslöjar helgonet Teresa.

Jag vet att många av mina kristna vänner blir upprörda av sådant här, men jag undrar om det verkligen är något att bli upprörd över.

Om det som sägs i artiklar och i filmerna är sant, vilket jag tenderar att tro att mycket av det är, så bör också vi som kristna välkomna dessa avslöjanden! Ska och/eller vill vi verkligen stå för uppenbart falska handlingar och läror?

Jag ser med glädje på dessa filmer och till exempel Derren Browns ”Mirakler till salu” och är tacksam för avslöjandena! Vi kristna borde OCKSÅ ifrågasätta och pröva betydligt mer än vi gör! Vi är varnade i bibeln för att vi kommer förledas av ledare som utger sig för att vara kristna, en av oss, men som inte är det! Vilken sorglig tid det är när vi måste förlita oss på ateister för att göra prövningen åt oss!

Jag tror att vi någonstans, någon gång, måste vakna upp till insikten att de äkta Gudsmötena, de äkta undren och tecknen, skyms av alla de charlataner som utnyttjar vår Herre och Gud!

De äkta undren kommer inte att försvinna eller minska bara för att vi ifrågasätter och ”rensar ut” det falska från våra kyrkor och församlingar. Tvärt om! Om man rensar bort ogräset som kan de nyttiga växterna få ljus och näring att växa och gro!

Jag tror också att vi till viss del är rädda för att pröva under och tecken för att vi tror att vi kommer rensa bort också de äkta, de gudagivna undren och tecknen. MEN jag är övertygad om att vi inte behöver bekymra oss om det, om vi bara prövar utifrån Guds ord.

Gud tål att prövas!

Filmer om Moder Theresa. (Innehåller en hel del ovårdat språk)

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s