Beslut under en retreat

Jag har varit på retreat i helgen.

För en del är retreater förknippade med monotont, känslolöst mässade tideböner och olustiga jesuitiska meditaionsmetoder.

Jag är en av de som tycker så.

Det betyder givetvis inte att dessa saker behöver vara fel, det kan trots allt sägas att det handlar om olika sätt att ta till sig och använda Guds ord och Ord, men för mig är dessa metoder inte till uppbyggelse utan de snarare stör än hjälper min gudsrelation.

Istället tillbringade jag mycket tid på min kammare i bön (Matt 6:6-8) och upplever mig mycket styrkt av det. Som ett resultat av de böner och de svar och tilltal jag upplever att jag fått så har jag kunnat ta en del beslut, och en del av dem vill jag dela med mig av här på bloggen.

Det första är att jag kommer fortsätta lägga upp mina predikningar här på Hälleberget, men jag kommer tills vidare inte att publicera artiklar eller inlägg förutom det. Inte för att det saknas saker att skriva om, eller för att jag slutat skriva, inte för att jag ångrar eller tar tillbaks det jag redan skrivit, utan för att det tar tid och energi från andra, viktigare, saker i mitt liv.

Jag kommer komma tillbaks med nya saker, bland annat har jag skrivit en artikel om huruvida den protestantiska historien börjar på 1500-talet eller inte. Är vi protestanter så rotlösa och historielösa som vi ibland tror eller utmålas för att vara? En artikel som tar en närmare titt på Waldenströms försoningslära är också snart färdig, så jag kommer tillbaks med mer, men jag behöver just nu låta var sak ha sin tid.

Jag kommer också begränsa min övriga ”närvaro” på nätet, på facebook, Twitter, bloggar, forum och debatter, då jag ser att det virtuella livet tar allt för mycket tid och energi från det jag nu vet är mina viktigaste kallelser.

Min familj och Värmlandsnäs Missionsförsamling

Jag behöver ge min fru och mina barn mer uppmärksamhet, kärlek och energi än jag gör nu. Det finns många orsaker till detta, men Ef 5:25-29 och Kol 3:19, 21 borde räcka som motivation. Det gör det åtminstone för mig.

Som en del av detta komma jag och Lotta starta upp ett par projekt tillsammans som vi presenterar här på Hälleberget idag. Ni kan läsa mer om det under rubrikerna ”Jehovas Vittnen” och ”Mityana-Uganda” här ovanför.

I slutet av sommaren kommer jag också att gå in i en tjänst som pastor i Värmlandsnäs Missionsförsamling och också de förtjänar min uppmärksamhet, kärlek och energi. 1 Pet 5:1-3 och 1 Tim 3:2-7 ställer en del krav på mig som jag vill jobba för på ett mer helhjärtat sätt.

Jag kommer inte gå under jorden i och med detta, utan den som vill kan nå mig med direktmeddelanden på facebook och Twitter, via mail, SMS och telefonsamtal. Jag kommer fortsätta åka ut till församlingar för att predika eller hålla föredrag och som sagt kommer mina predikningar fortfarande kunna läsas här på Hälleberget för den som vill.

Väl mött ute i det riktiga livet, IRL

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer, Politik, Predikan, Uncategorized, Undervisning, Waldenström. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s