”Rösta inte på korrupta kandidater!”

Läste följande i Dagen: Kyrkor i Taiwan: ”Rösta inte på korrupta kandidater!”

Och jag undrar lite förstrött när samfunden i Sverige ska säga samma sak…

I Sverige är rösterna lite dyrare än i Taiwan, här kostar de ca 500 kr, men till salu är de i alla fall.

Min bön för Sverige är att vi någon gång ska komma till punkten då vi sätter Jesus, och därmed vår nästa, främst och inte vårt eget jobbskatteavdrag eller sänkta a-kasseavgifter.

För visst röstar vi egoistiskt, skillnaden mellan blocken handlar inte främst om vem som bryr sig om de svaga i samhället, eller vem som vill bygga ett bra samhälle för alla, utan på vilket sätt just jag tjänar på att rösta på dem.

Skillnaden mellan våra riksdagspartier är marginell, hela systemet är korrupt, och kommer så vara tills en annan gud än Mammon tillbes i maktens korridorer.

Oavsett om tapeterna i dessa maktens korridorer är röda eller blå så finns de alla i samma tempel och leder alla fram till Mammons altare.

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Rösta inte på korrupta kandidater!”

 1. Peter Hall skriver:

  Lennart,
  Att idag styra ett land politiskt låter sig aldrig göras utifrån Kristi lära. Han säger också; ni är ingen del av denna världen. M.a.o. en Jesu lärljunge engagerar sig inte politiskt! Hans förhoppning står till Gud. Men när Guds rike kommer till jorden, då kommer helt andra förutsättningar att råda. Då kommer inte längre Mammon att vara drivkraften. Då skall heller ingen förbannelse vara mer. Upp.22:3

  • Till viss del håller jag med dig.
   Genom politiken kan ett land aldrig styras enligt Jesu lära och således har det varit naturligt för mig att avstå från att engagera mig i ett politiskt parti, något jag tar upp och motiverar i andra inlägg på bloggen.

   Däremot tror jag att lärjungaskap får till följd att man tar ställning också i frågor som är politiska. Inte till förmån för något parti, utan till förmån för Jesu lära.

 2. Alma-Lena skriver:

  Hear, hear! Jag tycker dessutom vi svenskar är abnormt billiga, femhundra spänn i plånboken är det värt att rasera all välfärd och solidaritet för-beklämmande!

  Men röstar gör jag, för demokratin i all sin brist är ändå betydligt bättre än alla alternativ. Gudsriket som kommer fullt synligt är förstås perfekt-men tills dess…

  • Peter Hall skriver:

   Alma-Lena,
   Jag utgår från, att du lägger din röst på det parti som gagnar dig bäst. Då lägger du samtidigt din röst mot andras önskemål. Står det inte skrivet; Det du vill människorna skall göra dig, det skall du ock göra dem. Ser du nu, att det du gör rimmar illa med Jesu bud. Jag råder dig att ha så pass is i magen, att du överlåter det politiska styret åt världens makter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s