Hjälp mig leta!

Jag upprörs över en artikel i Dagen: Migrationsverket: Hon är inte kristen nog

Är det någon som kan få tag på de frågor man enligt Migrationsverket ska kunna svara på för att betraktas som kristen?

Jag har en känsla av att många i våra egna församlingar inte heller skulle få alla rätt…

Andra frågor sin inställer sig är vem som sammanställt dessa frågor? Vilken kunskap om vad som är kristet har den personen?

Själv har jag skrivit följande mail till migrationsverket, även om jag är tveksam till att jag skulle få ett positivt svar.

Hej,
Jag läste en artikel idag om en kvinna som inte fick uppehållstillstånd pga att hon inte kunde bevisa att hon är kristen. Han hade fått svara på ett antal frågor och hennes svar hade lämnat en del övrigt att önska.

Jag undrar därför om det går att få en kopia på de frågor som används vid dessa utfrågningar?
Jag undrar också vilka kvalifikationer personen som formulerat frågorna har?

Om jag inte kan få ut samtliga frågor skulle jag vilja få ett antal exempel på den typ av frågor som ställs samt en laglig motivering till varför jag inte får se frågorna.

Önskar er ett Gott 2012 fyllt av Guds frid och medmänsklig värme.

MVH
Lennart G C Johansson

UPPDATERING

Jag fick till min stora förvåning ett svar ganska omgående.
Det snabba svaret uppvägdes av att man på ett uppenbart sätt valt att missförstå min fråga…
Jag gav möjlighet att missförstå, så jag får väl skylla mig själv.

Här är svaret jag fick:

Hej

Tack för ditt mejl.

Eftersom jag inte vet vilken artikel du har läst är det inte möjligt för mig att veta vem kvinnan är. Innan Migrationsverket kan ta ställning till om några uppgifter ska lämnas ut måste vi vem det gäller.

Med vänlig hälsning

MXXXXXX TXXXXX

Kundtjänsten
Migrationsverket

Givetvis skickar jag ytterligare mail till dem direkt utan att hänvisa till någon artikel, så vi får se hur det utvecklar sig.

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer, Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hjälp mig leta!

 1. Bengt Sjöberg skriver:

  Hej!
  Jag har ett par protokoll från de intervjuer som görs. Min erfarenhet är att en del handläggare nu har lärt sig att ställa relevanta frågor och de försöker ta reda på hur den kristna tron påverkat de asylsökandes liv. Förr ställdes perifera frågor typ ”vilken färg är det på duken när man firar påsk” ”vad äter man på jul” o.s.v.
  Nu frågar man vad som ledde till att de blev kristna, vilken undervisning man fått, om man fått info om hur farligt det kan vara att bli kristen när man kommer från Afghanistan/IRan, om man tänker berätta för andra om sin tro o.s.v.
  MEN JAG SER OCKSÅ FRÅGOR OM NÄR JESUS FÖDDES OCH ANDRA FRÅGOR SOM INGEN KANSKE KAN SVARA PÅ
  Hej, min broder!

 2. Alma-Lena skriver:

  Va, har du fått svar från migrationsverket!? Det får aldrig jag. Jag trodde de slutat med diarieföring och andra lagenliga principer.

  Frågor om när Jesus föddes är ju helt galna, jag har också hört om dem. Men den här kvinnan blev ju kristen i Pakistan, hon borde veta hur farligt det är och det var ju också därför hon flydde. Det verkar helt sjukt att ifrågasätta hennes asylskäl. Kvinnlig konvertit i Pakistan. Värre kan det faktiskt inte bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s