Vill du ha en ny smartphone till jul?

Så här i julhandeln och alla förberedelser vill jag passa på att ge en liten tankeställare. Mycket av det jag skriver kommer från Micael Grenholm, som är med i Dagen idag.

Han skriver på bloggarna Hela Pingsten och Rättvis Elektronik (som för övrigt har en julkalender som är värd att ta en titt på).

Det jag vill dela med mig just nu är ett videoklipp som Micael har med i julkalendern och som jag också vill dela med mig av. Det kommer från Youtubekanalen ”The Story of Stuff” och jag rekommenderar dig att ta lite tid i julstressen och se igenom några av deras filmer. Om du vågar vill säga, det kan hända att du behöver tänka om lite i din konsumtion…

Klippet jag vill dela idag handlar om att mycket av all elektronik vi köper faktiskt är designad för att gå sönder och ersättas, allt för att hålla försäljningssiffrorna uppe och utan någon större tanke på konsekvenserna.

Som en liten brasklapp vill jag påminna om mitt inlägg om ”Bjälken i ögat”.

Jag tror inte att jag är perfekt, jag har en smartphone, och det var bara ren tur att den råkade vara en ”green heart” telefon. Jag kommer dessutom troligen att köpa en ny androidtelefon efter den jag har nu, men jag kommer dels leta efter en så ”grön” telefon som möjligt och dels följa Micaels råd att köpa begagnat. Även om jag protesterar mot slutsatsen att begagnat inte bidrar till konsumtionscykeln. Bara för att man inte kan göra allt, så betyder det inte att man inte ska göra något…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vill du ha en ny smartphone till jul?

  1. micael skriver:

    Tack för uppmärksammandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s