Deportation till Afghanistan

Torsdagen den 15:e december användes Örebro Airport till en deportation av flyktingar till krigets Afghanistan. Tvångsavvisningen skedde under största hemlighetsmakeri med hjälp av en omfattande polis- och säkerhetsapparat. Flera personer transporterades under dagen från flyktingfängelset i Flen, för att mot sin vilja och med hot om våld skickas tillbaka till en hotfull och osäker framtid. Minst en person försökte fly, men stoppades av polis.

Örebro Airport ägs av Örebro Läns Flygplats AB som är ett helägt dotterbolag till Länstrafiken Örebro AB. Länstrafiken ägs till 50% av landstinget, och till 50% av länets kommuner. Flygplatsen öppnades 1979 och har sedan dess, enligt egen uppgift, ”varit en viktig resurs för regionen”.

Tycker du som vi att det är avskyvärt att flygplatsen används till detta, så ring och maila nedanstående personer, eller åk ut till flygplatsen och säg ifrån. Formulera dig gärna med egna ord, eller skriv helt kort följande;

——————————————–

Jag protesterar mot att flygplatsen används till deportationer av flyktingar, och vädjar till er som flygplatspersonal och ägare, och som enskilda människor, att vägra all medverkan till tvångsavvisningar från Örebro Airport.

——————————————-

info@orebroairport.se, lt.orebro@lanstrafiken.se, mikael.smedberg@orebroairport.se, jouni.tuhkanen@orebroairport.se, lenita.korsstrom.larsson@orebroairport.se, birgitta.fransson@orebroairport.se, ingela.fredriksson@orebroairport.se, hakan.nilsson@orebroairport.se, annica.larsson@orebroairport.se, staffan.soderberg@orebroairport.se, thony.lundberg@lanstrafiken.se

Telefonnummer/adresser: http://www.orebroairport.se/omflygplatsen/kontaktaoss.4.25e6bcc411eccf1b6898000827.html
http://vl.se/template2010/Page2010.aspx?id=5778

Landstingspolitiker: http://www.orebroll.se/sv/Politik/Politiker/

Kommunstyrelse, Örebro: http://www.orebro.se/2091.html?url=-1948302717%2Ftroint%2Fdetail_namndstyrelse.asp%3Fnamnd%3DKs&sv.url=12.4b77ce8511d0f0c1f2d80006485

Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Deportation till Afghanistan

  1. Ping: Skriv till Örebro flygplats | Öppet landskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s