Frankrike 1789, Sverige 2011

Just nu pågår två saker i Stockholm samtidigt enligt ekot:
Nobelfesten och demonstrationer på gatorna…

De rika, vackra människorna skyddas av murar och polis från att behöva se den smutsiga verkligheten utanför, de festar i lyx medan folket skriker utanför.

Kungar, statsministrar och politiska toppar frotterar sig med kändisar och annat fint folk, äter kaviar och dricker champagne (eller vad som nu serveras, det är ju hemligt ännu) i lyckligt ovetande om verkligheten som pågår utanför, en verklighet de inte har någon kontakt med, oavsett om de representerar moderater eller socialdemokrater, alla sitter de där och låter sorlet av festen dränka skriken, batongslagen och gråten från folket utanför.

Annie Lööf, som väl kan få representera Marie Antoinette just idag, beklagar sig över att det tar så lång tid att göra sig iordning för festen på sitt twitterkonto tidigare idag, samtidigt som nazister och motdemonstrater samlas på gatorna, flyktingar gömmer sig från en polis som likt vakter i koncentrationslägren hotas med repressalier om de inte skickar folk rakt in i döden. Folk har inte råd att ta ut sina mediciner och antalet socialbidragstagare ökar, men problemet för dagen är ändå den jobbiga sittningen för håruppsättning!

Marie Antoinett lär ha rekommenderat folket att äta bakelser när de saknade bröd för dagen och på samma sätt tycks Lööf och de andra som befinner sig på Tuileriepalatset på fest, eller nej, konserthuset och nobelfesten i statshuset var det ju, ropar om och om igen att det minsann inte finns några fattiga, för vi har ju fått jobbskatteavdrag!

Inget bröd? Men ät bakelser då!
Inte råd med mat? Men använd jobbskatteavdraget då!

Våra ledare gömmer sig i lyxiga slott och festlokaler medan folket kämpar på gatorna!

Våra ledare roffar åt sig på alla tänkbara vis, Reinfeldt sänker skatten för sig själv och sina rika kompisar och Juholt tvekar inte att sko sig med bostadsbidrag trots en riksdagslön som vida överstiger allt vad en vanlig arbetare kan drömma om i lön. En arbetare som dessutom med stor säkerhet nekas hjälp med hyran, om han nu skulle våga be om det!

Men det finns alternativ!

Du kan välja att inte följa dessa dekadenta ledare som sitter på sina höga troner och ser ner på dig och istället välja en Kung som steg ner från sin tron, ut i verkligheten och verkligen gjorde något!

Han valde att bli en helt vanlig, fattig, människa och leva bland oss och han gav allt, ja till och med sitt eget liv, för dig, för att du skulle få leva!

En kung över alla andra kungar, och dessutom en kung som befann sig på gatorna tillsammans med tiggare, horor och de andra som sågs som samhällets avskum, snarare än att gömma sig på nobelfester.

En kung som själv stod på de svagas sida!

En kung värd att följa, beundra och tillbe!

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer, Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Frankrike 1789, Sverige 2011

 1. 1000goodangels skriver:

  Bra!
  Förutom att lagar och avtal ska gälla alla människor även fast de råkar ha det bra ställt. Juholt har därmed inte kunnat sko sig när han de facto följer givna avtal och regler. Sedan, vilket bör påpekas, ska man hela tiden se över hur avtal, regler och lagar ser ut.

 2. lottaoj skriver:

  Amen till att följa Kungen som gläder sig, skrattar och uppskattar livets goda. Amen till att följa Kungen som dock aldrig gör det på de svagas bekostnad- utan alltid i gemenskap med dem!

 3. LeoH skriver:

  En härligt frustrerande helig vrede! Jag gillar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s