Brevväxling med riksdagen del 4

Jag fortsätter tjata på våra värmländska politiker i riksdagen (Del 1 ,Del 2 och Del 3)

Som jag skrev i förra inlägget så skickade jag ytterligare ett mail till den socialdemokratiska gruppen då deras första svar inte besvarade mina frågor, mitt mail följer här:

Jonas Gunnarsson
Ann-Kristine Johansson
Lars Mejern Larsson
Berit Högman
Gunilla Svantorp

Tack så mycket för ert svar.

Jag blev glad att ni tog er tid att försöka besvara mina, för mig, angelägna frågor och jag vet att flera med mig tycker att frågorna är viktiga att både ställa och få svar på.

Just därför skriver jag till er ännu en gång, då ert brev inte helt besvarade de frågor jag ställt.

Det mesta i ert brev handlar om vad de rödgröna gjort innan och fram till 2006. Det börjar ju bli några år sedan nu och är knappast till glädje för de som utvisas till en säker död idag.

Det ni skriver om solidaritet är fint och Juholts ord om att ”Det kan inte vara så att några hela tiden ska stå i solsken och andra tvingas leva i ösregn. De som står i solsken har en skyldighet att hålla ett paraply över dem som står i regnet.” är vackra, men orden ekar tomma när vi med vett och vilje sparkar ut dem i ösregnet.

Vore det förresten inte trevligare att istället för att permanenta situationen där vissa har det torrt och andra står i regnet, faktiskt jobba för att alla ska få ha det torrt och inte vara beroende av ”de torras” välvilja för att komma undan vätan ett litet ögonblick?

Vår solidaritet kan inte tillåtas vara beroende av att andra är lika, eller mer, solidariska, att andra håller avtal och bestämmelser, nej solidariteten behöver inte vara beroende av vad andra behagar göra eller inte, solidaritet är något som måste börja någonstans.

Många av mina frågor i mitt förra brev var av generell karaktär och kan med lite god vilja anses åtminstone delvis besvarade av ert brev, men det finns en fråga som inte alls besvarades och som jag därför skulle vilja upprepa, eller förtydliga:

Vad gör just du Jonas Gunnarsson, du Ann-Kristine Johansson, du Lars Mejern Larsson, du Berit Högman och du Gunilla Svantorp som riksdagspolitiker för att hjälpa dessa utsatta människor?

Bifogat finner ni mitt ursprungliga brev samt ert svar till mig.

Allt gott till er!

Hälsningar

Lennart G C Johansson

Ganska snart fick jag följande svar:

Hej Lennart,

Vi delar din uppfattning om att det här är frågor som är oerhört angelägna. Vi känner också frustration och vanmakt inför faktumet att människor utvisas till länder där de riskerar att fara illa.
Som riksdagsledamöter för Socialdemokraterna arbetar vi för att våra idéer och förslag ska bli verklighet. När det gäller asylområdet har vi tidigare beskrivit hur vår politik ser ut. Tyvärr förlorade vi valet 2010 och det gör naturligtvis att möjligheten att låta en socialdemokratisk politik prägla de beslut som riksdagen fattar är begränsade.
Du kan läsa mer om vår asylpolitik här: http://www.socialdemokraterna.se/var-politik/var-politik-a-till-o/flyktingar/

Vänliga hälsningar,

Jonas Gunnarsson
Ann-Kristine Johansson
Lars Mejern Larsson
Berit Högman
Gunilla Svantorp

Fortfarande inga svar på mina frågor alltså, inget uppenbart engagemang från dessa politiker, eller i alla fall vill de inte tala om exakt vad de gör förutom att gå i partiets ledband. Detta om något visar att jag valt rätt väg, som jag skriver om här och gjort mig fri från partipiskor till fördel för Jesu lätta ok.

Att gömma sig bakom partiprogram istället för att stå upp för medmänsklighet menar jag ger sken av att vara feg.

Precis som min kommentar till Miljöpartiets svar så finns det alternativ om man älskar sina medmänniskor och det är att finna lösningar över block och partigränser, men det verkar som att våra politiker sätter sina partilojaliteter framför sin medmänsklighet.

Nu väntar jag bara på svar från våra allianspolitiker, en väntan som är utan större förhoppningar om att ens få något svar, för om man i alliansen visat något i denna fråga, så är det strutstaktiken, dvs blunda för alla obehagliga frågor och hoppas på att de försvinner. Förhoppningsvis visar det sig att jag har fel och att också dessa politiker väljer att besvara mina frågor, annars får jag väl skicka mina frågor igen.

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s