Ur led är tiden

Jag sitter och funderar över läget i världen, i Sverige, och den svenska politiken och jag sörjer att ärlighet, moral och hederlighet glömts bort.

Orden och deras innebörd har blivit omoderna helt enkelt och därför är jag också oerhört glad för att jag lämnat partipolitiken bakom mig.

Jag tänker inte böja mig för hycklande politiska ledare som ler in i kamerorna och ljuger mig rakt i ansiktet.

Juholt som säger sig står för rättvisa och de svaga i samhället, bara för att sedan roffa åt sig på bästa glufsarmanér. Ja, jag anser att det är precis vad han gjort oavsett om det varit ett misstag eller ett försök till fusk. Det kommer vi troligen aldrig få reda på och det spelar heller ingen roll, för oavsett vilket så avslöjas den mänskliga girigheten i hans handlande och med det försvinner också en del av min tillit till det mänskliga politiska systemet.

Jag var i Märsta och på Arlanda förra veckan och protesterade mot avvisningar av dels Ganna, ni vet den 91åriga, blinda och dementa damen som skulle avvisas trots att hennes familj fanns i Sverige och att hon riskerade att dö bara av att resa! Den andra protesten gällde den kongolesiske pastorn Jean Kabuidibuidi.

Det fanns representanter för båda de politiska blocken (C och V) på Arlanda och protesterade och båda skyllde de på varandra men mest på de omänskliga moderaterna som ensamma fick bära skulden för detta.

J**la hyckleri!

Om det bara vore moderaterna som stod för denna omänskliga politik så kan de övriga partierna för godhetens skull göra gemensam sak och stoppa ondskan, men det gör de inte. Marknaden och profiten är det som ska få styra över flyktingpolitiken, det är alla överens om. Möjligen kan man skaffa sig lite fina poäng om man protesterar i enskilda fall, men INGEN tar politiskt ansvar för hela systemet!

Moderaterna då. Har jag ändrat åsikt om dem?
Knappast.
Dels har vi vår migrationsminister som säger i samband med fallet Ganna att ”- Får man ett nej måste man respektera beskedet och återvända hem.”, ingen mänsklighet att hämta där alltså.

Att de sedan på sin stämma väljer att ljuga rakt ut visar en hel del. För att citera (den knappast neutrala) siten www.alliansfrittsverige.nu

Stämman beslutade att partiet hela tiden varit ledande mot apartheid och för allmän rösträtt, vilket är ett ytterst kreativt sätt att hantera att partiet var mot allmän rösträtt och brydde sig inte det minsta om apartheid (M var enda riksdagsparti att inte ställa sig bakom de officiella svenska protesterna). Dåvarande M-ledaren Gösta Bohman kommenterade segregationen i Sydafrika efter ett besök: ”Man måste betänka att de inte behöver ha så dyra bostäder. I soliga länder kan man leva i plåtskjul och plocka bananer på träden” Länk

Nej, det finns inte något politiskt parti som är trovärdigt längre.

MP stöttar regeringens flyktingpolitik och sviker sina miljöideal

KD drar Jesu namn i smutsen genom att vara del av att genomföra försämringar för de fattigaste.

C och FP tävlar med moderaterna om att vara mest för de starka på bekostnad av de svaga

SD- ingen kommentar nödvändig.

De som återstår är V, men de är för det första numera ett marginaliserat parti som knappast har någon genomslagskraft och för det andra är min erfarenhet att den praktiska marxismen motarbetar kristendomen (till förmån för islam).

Vad återstår då för en politiskt intresserad kristen att göra?

Jo, att följa Jesus!

Jag har sagt det förut och kommer säga det igen: Jesus var ingen politiker, men hans budskap var politiskt!

Som Jesu efterföljare menar jag och en del med mig att man inte kan svära trohet till partier eller partiledare eftersom man alltid först och främst måste vara kristen.

Det är en hållning som vi är relativt få som har, men genom kyrkans historia är vi i gott sällskap då det inte saknas martyrer som förföljts, torterats och dödats för att de vägrat knäfalla för den mänskliga makten, oavsett om det varit fråga om påvar eller kejsare.

Vår kallelse som kristna är att vara en profetisk röst i samhället, ett alternativ som pekar på Jesus, protesterar när Lukas 4:16-21 eller Matteus 25:31-46 slängs på sophögen.

Vi har ett alternativ, låt oss stå för det!

Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Dagen
Dagen
Kristen Underjord
Tankar i natten
Tankar i natten
Stefan Swärd
Stefan Swärd
Stefan Swärd
Sydsvenskan
Kyrkans tidning
Världen Idag
Polisvåld
FAQ om blockader
Aktion mot deportation

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ur led är tiden

 1. Tore Eriksson skriver:

  Jag anser tvärtom att det behövs kristna som saltar i alla partier. Ja, inte sd då förstås, och v är jag också tveksam till. Att det är illa ställt med kristna värderingar i partierna, kan antingen tolkas som att vi kristna bör överge demokratin eller så in och påverka. Utan kristen närvaro i de olika demokratiska sammanhangen kan det väl knappast bli bättre av sig självt?

  • Tack flr ditt svar Tore!

   Jag har förståelse för det du skriver, men i praktiken så har lojaliteten till de olika partierna visat sig vara starkare än till Jesus.
   Skattesänkningar och subventioner till de rikaste på bekostnad av fattiga och sjuka har röstats igenom av kristna och hedningar lika mycket…

   Sedan menar jag inte att vi kristna ska överge demokratin, och det skriver jag ju inte heller. Det jag menar och står för är att vi inte bör delta i politik som kräver att vi underordnar oss någon annan än Jesus, vilket då per definition innebär partipolitik.

   Jag menar att demokrati inte med nödvändighet är detsamma som partipolitik.

   Demokrati enligt den modell vi finner i bibeln, i Apg bland annat, ska vi i allra högsta grad vara del av och praktisera. Jesus budskap kallar oss till politisk handling, men inte till underordnande av partier…

 2. Ping: Brevväxling med riksdagen del 4 | Hälleberget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s