Ny Kyrka!

De som läst min blogg vet att jag inte varit odelat positiv till GF-kyrkan, Gemensam framtid (tidigare artiklar kan ni finna i ämnesraden till höger), men nu är vi igång! Nu ska vi skapa nytt och vi ska göra det bra!

Jag har flera gånger hört berättelsen om en man i vår församling som med liv och lust gick in i en debatt om var det nya missionshuset skulle ligga. Debatten i församlingen blev intensiv och många känslor sårades så svårt att det blev svårt, eller omöjligt, att reparera.

Det är bara ett av många exempel när något så oviktigt som ett hus har fått komma ivägen för Guds rike! Hur många fastigheter har inte legat till grund för att människor vänt ryggen till evangeliet!

Hur som helst, denne man, som jag tyvärr inte minns namnet på, satsade mycket på just sitt förslag, men beslutet blev ändå det motsatta, något som han bestämt motsatt sig.

MEN, när det var dags att börja bygga det nya missionshuset var han den förste som kom dit på morgonen med hammaren i näven, redo att sätta igång att bygga.

Honom vill jag ha som förebild nu.

Jag vill vara med och bygga den nya kyrkan, jag vill göra den till ett levande exempel på att det går att leva ut Guds Rike i församling och kyrka!

Jag vädjar också till mina kamrater som liksom jag varit kritiska att inte låta GF kyrkan få bli en fastighetsaffär som skymmer sikten mot Gud.

Jag har varit kritisk mot det jag upplever som en otydlig teologi i GF dokumenten, men lösningen nu är inte att lämna GF processen, eller att ge upp kampen för en tydlig teologi. Nej lösningen är att vara med i processen och hjälpa till att göra vårt budskap klart och tydligt, så att vi kan få bli en basun, en brandfackla för Sveriges kristna.

Jag har varit kritisk till demokratibristen i GF processen, men lösningen är inte att lämna processen eller ge upp kraven på att vi alla ska kunna säga ”Vi och den helige Ande har beslutat”, i sann demokratisk anda. Nej, lösningen är att vara med i processen och peka på de brister som finns så att de kan åtgärdas, så att vi också på det området kan bli ett exempel både för kristenheten och världen på en fungerande, äkta demokratisk organisation.

Jag har varit kritisk till mycket, men lösningen är inte att ge upp utan att ta mitt ansvar, för ett ansvar är det, att vara delaktig i processen, att ta min hammare och min såg och bege mig till byggplatsen för att tillsammans skapa framtiden!

Guds välsignelse önskar jag er alla!

Nya kyrkan bildad
Tre samfund sa ja till ny kyrka
Ordföranden för nya kyrkan talar gärna om förändring
Nya kyrkan bildad – men ledarfrågan olöst

Konferensbloggen
I MORGON SÄGER VI JA!
Nu har det hänt!
DET ÄR BÄTTRE NU
EN NY DAG
Stefan Swärd

Det här inlägget postades i Livet, Nyhetskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s