Vinsten med GF kyrkan

Tre samfund ska bli ett, vi går in i detta enade och starka, med hopp om en god och välsignad framtid tillsammans. Det är gott och det är sunt att visa oss själva och världen att vi lyder Kristus i att stå eniga, att vara ett. För det är väl det som är vad vi vill?

I mina studier har jag fått förmånen att få läsa Baptistsamfundets lilla skrift om Naturlig församlingsutveckling (NFU), Växande församlingar i sverige, en skrift som jag rekommenderar alla som är mån om sin församling att läsa. Inte för att den ger några universella svar på hur man ska lösa allt, men den kan i alla fall visa på en del tendenser som jag tror är viktiga och riktiga. Den finns att beställa här www.naturligforsamlingsutveckling.se

En genomgående tendens, en röd tråd genom hela häftet är att tydlighet är något centralt. Om vi ska kunna växa, om vi ska kunna nå ut med Jesus ”goda nyheter” så behöver vi vara tydliga.

Vi har just nu tre samfund. Tre samfund som alla har varit oerhört tydliga i sin teologi, med sina teologiska ställningstaganden, men som jag upplever med tiden har blivit otydligare och otydligare. Vi har blivit otydligare och i takt med det har vi också blivit färre…

Hur ska vi kunna lösa detta? Hur kan vi bli tydligare? Hur kan vi växa, sprida evangeliet?

Kommer dessa tre, allt otydligare samfund, att bli enade och tydliga genom att skapa ett nytt samfund? Har vi den enheten mellan oss, mellan våra teologiska ställningstaganden, att vi kommer komma ut ur processen som ett enat samfund, ett tecken på Jesu kropps enhet?

Kommer tre samfund, som inom sig själva lider av att inte vara eniga och tydliga, att kunna skapa en ny större enhet och större tydlighet genom att gå samman?

Två fel blir inte ett rätt, brukar man ju säga. Men blir tre fel ett rätt?

När vi felar i våra samfund, när vår teologi och vår egenart blir otydligare, hur kan vi då tro att vi genom att gå samman plötsligt ska bli tydligare?

Nej, utan tydlighet och enhet kommer vi inte att bli ett tecken för världen så att de kan tro, vare sig ensamma eller var för sig, vi kommer snarare att bli en varning!

Om vi vill bli starka och växa tillsammans så behöver vi först, innan vi tittar på stadgar och praktiska lösningar, sätta oss och bli eniga i det som verkligen betyder något, nämligen hur vi ser på Jesus och Hans verk!

Först när vi kommit till en enhet i detta, i hjärtat, så kan vi också låta kroppen följa efter och då, då mina vänner, kan vi verkligen bli det tecken på enhet som världen behöver!

Frid till er alla genom vår Herre och Frälsare Jesus Kristus!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s