Nyhetskommentar: En rättighet att annonsera?

På tidningen Dagen kan man idag läsa en artikel med följande titel: ”Elisabeth Sandlund debatterar stoppad annons i radio” (http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215640)

Flera stora frågor inställer sig hos mig när jag läser detta och den första är ”Ska privata företag vara public service?”… Ska inte en förening, ett företag eller en privatperson få avgöra själv vem man vill samarbeta med?

Var ska man dra gränsen? Dagen vill stå för kristna värderingar och gör bedömningen att det inte är förenligt med de kristna målen att uppmuntra HBTQ livsstilen, ingår inte detta i deras yttrande och åsiktsfrihet?

Hur är det med annonsen för Messianska Föreningen Shalom som stoppades? (http://www.mamres.net/?p=1672 och http://www.mamres.net/?p=1746) Varför upprörs inte fler av det?

Personligen menar jag att det är rätt av Dagen att inte ta med dessa annonser, de strider mot det kristna budskapet helt enkelt, men samtidigt så ställer jag mig frågande till att de tar in annonser för Livets Ords Europakonferens, inte för Livets Ords skull utan för den huvudtalare de har på konferensen, Benny Hinn, och hans tveksamma budskap.

Tack och lov så har Dagen också rätt att välja i detta fall och ”inte ens jag” hävdar rätten att diktera deras handlande…

Uppdatering: Debatten fortsätter

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215786

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=216191

Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nyhetskommentar: En rättighet att annonsera?

  1. Robert skriver:

    Jag undrar hur många av dessa demonstranter och hbt-personer som verkligen läser Dagen? Än mindre är de intresserade av kristen tro och Jesus nåd.

  2. Ja man undrar ju…
    Ligger det något i ”fundamentalisternas” anklagelser om att RFSL ”rekryterar”?

    Min erfarenhet är att HBTQpersoner ofta är benägna att vilja förändra den klassiska bilden av Jesus.

    Självklart måste vi kristna hela tiden ifrågasätta, omvärdera och vara öppna för att våra tolkningar inte alltid är skrivna i sten, de är ju just tolkningar, men min fasta övertygelse är att tolkningar innebär att på något sätt förhålla sig till och förklara bibelordet och inte att förklara bort det eller ignorera det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s